Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szöőr Anna egy epizodista
  2010-01-11 08:56:53, hétfő
 
  A zavarkeltő Jobbik


Szöőr Anna áruló lett. Botrány a Jobbikban: Morvai Krisztina beteges utánzása.
Áll a bál a radikális oldalon: sokaknál valószínűleg az verte ki a biztosítékot, hogy a jogász-pszichológus szerint a Jobbikban nem a szakértelem, hanem a személyes ismeretség számít. (Heti Válasz 2010.01.06. - 20:38 ) Szöőr Anna kilépett a Jobbikból.




Valahogy ez az egész híradás nem elég világos. Érdemi kritikának tűnik Szöőr Anna ,,bűnlajstromán karrierizmusa, Morvai Krisztina beteges utánzása (még a frizuráját is hozzá igazította)", de nem az. Inkább érdem. Egy politikus milyen legyen? Nyilvánvalóan karrierista, törtető, nagyszájú, kitűnni vágyó, képzett, az embereket meggyőzni és megnyerni tudó, szimpatikus, magával ragadó extrovertált személyiség. Ha valaki a Jobbik arcát, Morvai Krisztinát (eszét, beszédkészségét, megjelenését, stb.) választja példaképének, az miért bűn a Jobbikban? Még a frizuráját is hozzá igazította - tán nem vált be? Így már nem tetszik?

Az általános iskolában szokás dolgozatot iratni a nebulóval a példaképéről. Válassz magadnak példaképet, és indokold meg, miért őt választottad! A Jobbikban egy kifejezetten kiemelkedő személyiség Morvai Krisztinát választja, szellemileg és külsőségeiben is követni igyekszik, - s részben ezzel indokolják azt, hogy árulónak tekintik. Holott a politikai munkássága, Morvai követése sikeresnek mondható. Ez így egy kissé zavaros.

Hát még Szöőr Anna ,,összeférhetetlensége"! ,,A Civil Jogász Bizottságból is távozott, már az Október 23. Bizottság alapítványnak sem elnöke." Jobbikosként nem volt helye a civil szervezetekben. Ezzel az indoklással mondatták le. Eképpen a civil életben hátrányt szenvedett jobbikos tagsága miatt, a Jobbikból történő távozásakor pedig megjegyzik, hogy összeférhetetlen, mert már az előző, civil szervezetekben is az volt. Ez is kissé zavaros.

Hihetetlennek tűnik, de még szakmailag is kikezdték: következtetéseket vontak le Szöőr pszichológusi végzettségéből (,,Anna - mint a legtöbb pszichológus - maga is beteg: ideggyenge, túlzott egóval, ami most is a vesztét okozta"). Ilyet eddig mintha a pszichiáterekre mondtak volna. Az se szép dolog. De a túlzott egó, az a politikusok jellemző tulajdonsága. Mindenesetre sikerült összezavarni a pszichológust és a pszichiátert, és mindkét szakmát megsérteni. Akkor is, ha a Jobbik szerint csak az egyik jellemzően ,,ideggyenge". (És ha a másik az? Mindenki meg fogja tudni e kettőt különböztetni?)

Ezópuszi mesébe illő vádaskodással felérő nagybátyja, Szöőr István politikusi szerepét illető megjegyzés, aki 2002-ben a püspökladányi körzetben SZDSZ-színekben indult az országgyűlési választásokon. Ez a tény is indokolja, alátámasztja Szöőr Anna kilépését a Jobbikból, hisz akinek ilyen nagybátyja van, az nem való a Jobbikba. A Farkas és a bárány c. mesében a farkas utolsó érve volt: ,,Ám az elmúlt évben apámat szidtad". A bárány azt válaszolta, hogy akkor még meg sem volt születve. A farkas ekkor így szólt: "Ha az önvédelemből soha nem is fogysz ki, én mégis megeszlek téged." A mese az érvek hiábavalóságáról szól.
Végül is ilyen politikai helyzetben nincs védekezési lehetőség, nincs jogos önvédelem.
A helyzet viszont nem zavaros. Inkább tiszta - azaz hamis.

Ha Szöőr Anna érveit nézzük, az sem teszi átláthatóbbá a helyzetet. ,,A Jobbikban nem a szakértelem, hanem a személyes ismeretség számít". Ahol nincs kijelölve a pálya, ott nehéz versenyezni. Ahol nincsenek kritériumok, ott nincs minek megfelelni. Úgy általában egy párt tagsága nem képes a szakértelmet megítélni. Természetes, hogy a jelölt elfogadásakor a személyes ismeretség számít.

Mostanában lehetett arról hallani, hogy egy pártban, a Fideszben az egyéni országgyűlési képviselőjelölteknek meg kellett felelni - valamilyen általunk nem ismert feltételrendszernek. Más pártoknál - így pl. a Jobbiknál - ilyesmiről nem lehetett hallani. A Magyar Köztársaságban általánosnak mondható, hogy a pártok egyes jelöléssel működnek. Jelöltet a tagság nem választ, hanem szavaz. Ott se tartanak, mint tartott annak idején, 1985-ben a Pozsgay által vezetett Hazafias Népfront. Akkor kezdődött Magyarországon kötelezően a kettős, ill. a többes jelölés. Azóta vannak választások, addig csak szavazás volt. A magyar legalább kettőből tud választani, egy jelölt esetében csak szavaz.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy nyilatkozott, hogy Szöőr Annával megállapodtak még az európa parlamenti választások előtt, hogy nem lesz képviselő. Viszont úgy látszik, Szöőr Anna meggondolta magát - talán a nagy választási sikerre való tekintettel - s mégis indulni akart, de Vona Gábor tartotta magát az eredeti megállapodáshoz.
Úgy tűnik, a dolgok ily módon rendben is vannak, de nem egészen. Mert van 176 egyéni országgyűlési képviselői körzet, mindegyikben indulási lehetőség. Szöőr Anna egyikbe sem fért be. És persze van 210 listás hely, oda sem fért be. De a listán többször annyi hely van, mint ahány betölthető pozíció lehetséges. Abban sem tudtak megegyezni. Persze lehetséges, hogy ily sok kiváló ember van a Jobbikban. Mindegyikük értékesebb a párt számára, mint Szöőr Anna. És Vona Gábor már az európai parlamenti választások előtt tudta, hogy a Jobbikban egy további jelöltnek sincs hely. Már senki sem fér be a ,,csapatba", megtelt. És természetes dolog, hogy ehhez tartja magát.

Ha ez a helyzet igaz, az a baj, ha nem igaz, akkor pedig az a baj. Az tényleg furcsának tűnik egy demokráciában, egy demokratikus pártban, hogy a választási lehetőségekért, a jelölés útján elnyerhető pozíciókért nem lehet pályázni. És ez már annak aktualitása előtt hónapokkal nyilvánvaló volt. Csak az aspiráns ezt nem hitte el. A jelöltek személye a tagság jóváhagyása előtt el volt döntve. Mikor végre felismerte az objektív helyzetet, kilépett a pártból, azért pedig árulónak nevezik.

Ez már nemcsak információs zavar, hanem működési is. Kérdés, hogy a párt működéséé, vagy a magyar demokráciáé. Vona Gábor erről a témáról úgy nyilatkozott, hogy ,,egy választási küzdelemben mindig vannak ilyen veszteségek. Nincs mit tenni, az ember megrázza magát, és megy tovább." (Barikád, 2010. 01. 04.) A Jobbik elnöke, miniszterelnök jelöltje egy olyan problémán, melynek részben előidézője, úgy siklik át, hogy azt nem oldja meg, mert az nem is érdekli.
Nem jó miniszterelnöki entrée a szocialista szőnyegaláseprést jobbikosra váltani: a zavaros helyzetben nincs mit tenni, megrázza magát, és megy tovább, a problémát és a keletkezett zavart otthagyja, mint kutya.

Nincs is botrány a Jobbikban. Nem is történt semmiféle említésre méltó dolog. Szöőr Anna egy epizodista, akinek volt valami zavaros dolga a Civil Jogász Bizottsággal és a Jobbikkal. Jött, s ment. A párt fejlődése töretlen.


Jakó Ferenc

Polgár Info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összeférhetetlen, hiábavalóságáról, megállapodáshoz, beszédkészségét, pszichiáterekre, miniszterelnöki, végzettségéből, magyarországon, köztársaságban, szervezetekben, lehetőségekért, miniszterelnök, karrierizmusa, választásokon, elfogadásakor, nyilvánvalóan, hihetetlennek, országgyűlési, püspökladányi, bűnlajstromán, pszichológust, különböztetni, vádaskodással, megállapodtak, pszichológusi, külsőségeiben, alapítványnak, demokráciában, valószínűleg, mindegyikben, kifejezetten, alátámasztja, pszichológus, pszichiátert, mindenesetre, összezavarni, radikális oldalon, személyes ismeretség, egész híradás, politikus milyen, embereket meggyőzni, általános iskolában, kifejezetten kiemelkedő, politikai munkássága, kissé zavaros, civil szervezetekben, indoklással mondatták, civil életben, legtöbb pszichológus, vesztét okozta, pszichiáterekre mondtak, egyik jellemzően, Szöőr Anna, Morvai Krisztina, Heti Válasz, Morvai Krisztinát, Civil Jogász Bizottságból, Szöőr István, Magyar Köztársaságban, Hazafias Népfront, Vona Gábor, Szöőr Annával, Civil Jogász Bizottsággal, Jakó Ferenc, Polgár Info,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A keserű igazság  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma  Bella István: Zsoltár  Muratáj  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Április 22. a Föld napja,  Beney Zsuzsa  Mindenünk, amink van, amit sze...  Viharban csak az a fa marad ál...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  A boldogság ült a világvégén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Minden szülő a lényével nevel.  A fenyő nem szép fa, (...)  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Becsüld meg azt amid van,...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Pillangó  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Mindenünk, amink van, amit sze...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Búzaszentelés  Alvó cica  Esti kép  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Pillangó  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere... 
Bejegyzés Címkék
radikális oldalon, személyes ismeretség, egész híradás, politikus milyen, embereket meggyőzni, általános iskolában, kifejezetten kiemelkedő, politikai munkássága, kissé zavaros, civil szervezetekben, indoklással mondatták, civil életben, legtöbb pszichológus, vesztét okozta, pszichiáterekre mondtak, egyik jellemzően, püspökladányi körzetben, országgyűlési választásokon, farkas utolsó, elmúlt évben, farkas ekkor, önvédelemből soha, érvek hiábavalóságáról, helyzet viszont, párt tagsága, szakértelmet megítélni, jelölt elfogadásakor, egyéni országgyűlési, pártok egyes, többes jelölés, magyar legalább, jelölt esetében, európa parlamenti, nagy választási, eredeti megállapodáshoz, listán többször, párt számára, európai parlamenti, további jelöltnek, helyzet igaz, tényleg furcsának, demokratikus pártban, választási lehetőségekért, jelölés útján, jelöltek személye, tagság jóváhagyása, objektív helyzetet, párt működéséé, magyar demokráciáé, választási küzdelemben, ember megrázza, olyan problémán, szocialista szőnyegaláseprést, zavaros helyzetben, keletkezett zavart, párt fejlődése, összeférhetetlen, hiábavalóságáról, megállapodáshoz, beszédkészségét, pszichiáterekre, miniszterelnöki, végzettségéből, magyarországon, köztársaságban, szervezetekben, lehetőségekért, miniszterelnök, karrierizmusa, választásokon, elfogadásakor, nyilvánvalóan, hihetetlennek, országgyűlési, püspökladányi, bűnlajstromán, pszichológust, különböztetni, vádaskodással, megállapodtak, pszichológusi, külsőségeiben, alapítványnak, demokráciában, valószínűleg, mindegyikben, kifejezetten, alátámasztja, pszichológus, pszichiátert, mindenesetre, összezavarni, önvédelemből, bizottsággal, tulajdonsága, megjelenését, példaképéről, példaképének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.